Top

Squatty Potty

  • Squatty Potty
  • Squatty Potty
rating 5
(5 / 1 Klanten beoordelingen)
39,95
per stuk

Mensen voor wie de Squatty potty een aanrader kan zijn, zijn mensen met:


Blinde darm geblokkeerd wordt door oude ontlasting?

squatty pottyDe blinde darm is een blind eindigende zak van de dikke darm die zich bij de mens rechts onder in de buik bevindt. Het laatste deel van de dunne darm eindigt namelijk niet in het begin van de dikke darm maar mondt zijdelings uit in de blindedarm.

Het wormvormig aanhangsel van de blinde darm varieert in lengte van enige centimeters tot soms 15 cm lang en is een dun rolrond aanhangsel van de darm dat in het verlengde van de eigenlijke blindedarm ligt. Het bevat veel lymfeklierweefsel en een rudimentaire holte die naar de blindedarm toe open is. Hier kunnen afvalstoffen in terecht komen waardoor de blinde darm geïnfecteerd raakt en ontstoken.

Heeft de natuur geblunderd in zijn ontwerp?

Nee, natuurlijk niet!

In de gehurkte positie pers je de blinde darm leeg!

squatty pottyOp de ‘moderne wc’ duwen wij ons middenrif naar beneden, terwijl we onze adem  inhouden. Het is dan net alsof je een tube tandpasta in het midden probeert leeg te knijpen, waardoor de onderkant van de tube opbolt.

De druk die hierdoor ontstaat kan makkelijk ontlasting de blinde darm in duwen en ook de klep aan het einde van de dunne darm wordt hierdoor belast, waardoor er ook weer ontlasting terug kan vloeien naar de dunne darm (mogelijke oorzaak van de ziekte van Crohn).

Ook wordt de blinde darm op deze manier nooit helemaal leeg gedrukt, waardoor de ontlasting aan de wand kan vast plakken. Hierdoor ontstaat er een verhoogd risico op darmkanker en (blinde darm) ontsteking.

De inhoud wordt omhoog naar het stijgende deel van de dikke darm gedrukt, waar de peristaltiek van de darm het verder overneemt. De kracht is volledig naar boven gericht, waardoor de appendix schoon blijft.

Dr. Mercola uit de VS is tot de zelfde conclusie gekomen, ik sta hierin dus niet alleen!


Wil je het hele verhaal lezen?
Lees dan hier het hele verhaal m.b.t. de Squatty potty verder.


Klanten beoordelingen (1)
rating 5 (5 / 1 Klanten beoordelingen)

Annette Schaap (22-01-2016) rating 5 Ik heb er 2 gekocht en ben heel tevreden. Voor het eerst in mijn leven zit ik echt ontspannen op toilet. Mijn blaas leegt zich makkelijker en ik hoef hierdoor 's nachts minder vaak naar toilet, waardoor ik beter slaap. Ik kan het iedereen aanraden!

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over